Egyszerű DIY ötletek: Egy csomag szeretet ❤️

Az egyszerű DIY ötletek tökéletes időtöltés az esős délutánokra, vagy amikor kifogytatok a program ötletekből a gyerkőccel. Viszont ez a szeretetzsák nemcsak közös időtöltés, hanem egyúttal egy lehetőség egy olyan tárgy készítésére, melyek a későbbiekben segítheti a kislurkót átlendíteni az óvodába, iskolába való beilleszkedésben, az esetleges szeparációs szorongás leküzdésében.

A szakértők szerint nagyban segítheti az elválást (amikor az oviba vagy az iskolába megy a gyerek) ha valami olyan tárgyat visz magával, ami az otthont, a biztonságot, a közöttetek lévő szeretetet jelenti neki. Egy közösen készített szeretetzsák egy tökéletes eszköz erre, amely szívecskéket, biztató üzenteket, közösen gyűjtött kincseket vagy cukorkákat is tartalmazhat, a kettőtök stílusának megfelelően.

Hozzávalók az egyszerű DIY ötletek megvalósításához:

Az alábbi hozzávalók beszerezhetőek kreatív- és hobbiboltokban, illetve méteráru boltokban:

  • Anyag zsák  (ha úgy jársz mint én, és nem találsz megfelelőt, illetve rengeteg szabadidőd is van, varrhatsz egyet Te is )
  • Dekor filc, tetszőleges színben
  • Papír, a szeretetteljes üzenetekhez
  • Olló, cérna, varrótű, toll
  • Madzag vagy zsenília drót

Az alapanyagok beszerzése után, ha szükséges, kiszabjuk és megvarrjuk a zsákot, majd elkészítjük a szíveket és az üzeneteket, illetve tetszőlegesen kiegészítjük egyéb „kincsekkel”, közösen gyűjtött kaviccsal, kagylóval, gesztenyével vagy kedvenc cukorkákkal. Végezetül bekötjük a zsák száját egy madzaggal vagy zsenília dróttal és készen is van a szeretetzsák!

Jó mókázást!

 

Ha hasznosnak találtad az ötletet, vagy ismersz valakit, akinek a gyerkőce most kezdi az ovit vagy sulit, és esetleg kicsit nehezen megy az elválás, oszd meg vele is az alábbi elérhetőségek valamelyikén Köszönjük szépen!

Share via
Scroll to Top
Send this to a friend